DE CACHE VAN JE
WEBBROWSER LEEGMAKEN

Cache is een opslagplaats op je harde schijf, waarin veelgebruikte data tijdelijk wordt opgeslagen om er zo sneller toegang tot mogelijk te maken. Op je computer worden hier de tijdelijke internet bestanden mee bedoeld.

Handinge sneltoets combinatie

In veel browsers werkt de optie CTRL+SHIFT+DEL om direct in de gewenste menu optie te komen.

1. Klik tools icoontje (blauw/grijze tandwieltje)
  2. Klik op Safety (Veiligheid) , deze optie is ook beschikbaar in de 'command bar'
  3. Klik op Delete Browsing History (Browsergeschiedenis verwijderen)
  4. Selecteer Temporary internet files and Website files
  5. Klik op Delete

De stappen 1-2 zijn ook uit te voeren door de toetsen combinatie CTRL+SHFT+DEL

1. Klik op Beveiliging of Extra (Tools)
  2. Klik op Browsergeschiedenis verwijderen
  3. (Delete Browsing History)
  4. (Alternatief voor stap 1 en 2: CTRL+SHIFT+DEL)
  5. Kies de gewenste functies
  1. Klik op Start en selecteer Configuratiescherm.
    (Opmerking: klik in de klassieke weergave van Windows XP op de knop Start en kies achtereenvolgens Instellingen en Configuratiescherm.)
  2. Klik op het pictogram Internetopties.
  3. Klik op het tabblad Algemeen als dit nog niet is geselecteerd.
  4. Klik in het gedeelte Browsegeschiedenis op de knop Verwijderen.
  5. Klik op de knop Cookies verwijderen.
  6. Selecteer Ja als er een venster ter bevestiging wordt getoond.
  1. Klik bovenaan in de menubalk op het Blad Icoontje (3 streepjes)
  2. Klik op Instellingen (Settings).
  3. Klik onderaan de pagina op Geavanceerde instellingen weergeven...
  4. (Show advanced settings)
  5. Klik op de knop Browser gegevens wissen.. (Clear Browsing data) en een nieuw klein scherm verschijnt.
  6. Kies de periode die u wilt verwijderen (of voor Alle cookies, de onderste keuze)
  7. Klik op de knop Browser gegevens verwijderen... (Clear browsing data)
  1. Klik bovenaan in de menubalk op het Gereedschap Icoontje
  2. Klik op Browsergevens wissen.
  3. Vink de gewenste opties aan of uit.
  4. Daarna op de knop Browsergegevens wissen klikken.
  1. Kies in Mozilla Firefox Tools (Extra) uit het menu.
  2. Selecteer Clear Recent History (of via de snelkoppeling CTRL+SHFT+DEL).
  3. Kies de tijdsperiode die u wil verwijderen
  4. Kies onder de kop Details de optie Cache
  5. Klik op de knop Clear Now (Nu wissen)
  1. Ga naar het vervolgkeuzemenu Firefox.
  2. Selecteer Voorkeuren.
  3. Klik op het pictogram Privacy.
  4. Klik in versie 1.5 op Cache nu wissen.
  5. Klik in versie 1.0 naast Cache op de knop Wissen en vervolgens op OK.
  6. Klik in versie 2.0 op de knop Nu wissen onder de kop Privégegevens.
  1. Ga naar het menu item "Safari".
  2. Selecteer Voorkeuren.
  3. Klik op het pictogram Privacy in het bovenste venster.
  4. Klik op "Verwijder alle websitegegevens" om alle cookies en cache gegevens te wissen of op "Info" om dit dit voor bepaalde websites te doen.
  5. Klik op Verwijder nu
  1. Klik bovenaan in de menubalk op het opera menu opera menu.
  2. Kies daarna Settings > Delete private data.
  3. Klik op Detailed options om meer informatie te bekijken
  4. Vink de gewenste opties aan of uit (Delete entire Cache) en klik op de knop Delete (Verwijderen).