27 februari 2023 #Creatie #Marketing

Een origineel eindejaarsgeschenk voor West Fraser

Al tien jaar werken wij samen met West Fraser aan verschillende branding campagnes.

West Fraser (voorheen bekend als Norbord) is een gediversifieerd houtproductenbedrijf dat verantwoordelijk omgaat met bosbronnen en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Het bedrijf produceert verschillende houtproducten zoals timmerhout, samengesteld hout (OSB, LVL, MDF, multiplex, spaanplaat) en andere producten zoals pulp, krantenpapier, houtsnippers en hernieuwbare energie. De producten van West Fraser worden gebruikt bij woningbouw, reparatie en verbouwing en voor industriële toepassingen.

Een vast onderdeel van onze samenwerking zijn de unieke nieuwjaarsgeschenken die we elk jaar mogen bedenken en ontwikkelen. Uiteraard gemaakt van hun eigen product. De geschenken zijn altijd functioneel en interactief, zodat ze niet alleen aantrekkelijk zijn, maar ook daadwerkelijk gebruikt worden.

Door middel van deze geschenken laten we niet alleen de veelzijdigheid van West Fraser's producten zien, we kunnen er ook onze creativiteit in kwijt. Het is daarom altijd weer een leuke uitdaging om een relatiegeschenk op maat te mogen ontwikkelen.

Dit jaar bedachten we een 'pitjesbak' of 'dobbelbak' compleet met kaartspel, beker, notitieblok, pen, etc.

Hoe zijn we te werk gegaan?

Voordat het eindresultaat bij de klant geleverd wordt werken wij een aantal verschillende concepten uit. Samen met klant kiezen we één concept uit dat we finetunen en doorontwikkelen. We houden daarbij ook rekening met de praktische zaken zoals een efficiënt gebruik van materialen op basis van een goede werktekening, een prototype, verpakking en levering. Zo wordt het een samenhangend geheel. 

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen besteden we de productie van de relatiegeschenk vervolgens uit bij een sociale werkplaats. 

Kom brainstormen

Wil jij ook een geschenk voor jouw klanten, dat past bij de kernwaarden van jouw bedrijf? Neem dan contact op met sparren@pp-company.nl of bel naar 046 437 7311.