11 augustus 2022 #Creatie #Kennis

Maatwerk oplossing voor Auto Gelissen

Ongeacht wat je zoekt, Auto Gelissen helpt je op weg. Zij bieden niet alleen de nieuwste modellen van Mitsubishi aan, maar ook een breed scala aan occasions. Om de bezoekers van de nieuwe website én de medewerkers van Gelissen op weg te helpen, ontwikkelden wij een koppeling met hun externe voorraadbeheer module.

Koppeling met extern voorraadbeheer

Auto Gelissen maakt gebruikt van het Wheelerdelta voorraadsysteem voor autobedrijven om alle occasions door te plaatsen naar alle platformen. Zo ook naar hun eigen op maat ontworpen website.

De data wordt gepusht naar en gesynchroniseerd met de database van de website. Het CMS (Concrete CMS) kan daarna van de data gebruikmaken zoals alle andere gegevens die al hierin zijn opgeslagen.

Zoekfunctie

Een van de onderdelen van een autoverkoopsites is natuurlijk een efficiente en effectieve zoekfunctie op je website.  

Als een website bezoeker een merk selecteert, wordt er op de achtergrond naar de bijbehorende en beschikbare modellen gezocht. Deze worden dan weer bij het model selectie veld ingevuld, zodat de bezoeker alleen uit de relevante modellen kan kiezen.

Sorteren

Ook belangrijk is de sorteerfunctie die de zoekresultaten kan sorteren op bijvoorbeeld prijs, km-stand of datum. Dit gebeurt asynchroon waarbij de pagina niet opnieuw herladen hoeft te worden maar dat de huidige resultaten in de gevraagde volgorde worden gezet. Niet alleen handig, maar ook zeer gebruiksvriendelijk voor de zoeker! Dat vinden zoekmachines op hun beurt weer leuk. 

Nummerplaat herkenning

Een van de gotcha's was de aanlevering van nummerborden uit de dataset. Deze werden aangeleverd zonder de welbekende streepjes tussen de letters en of cijfers.

Daarnaast zijn er inmiddels verschillende soorten combinaties in omloop.

We hebben gebruik gemaakt van een maatwerk functie en oplossing die de combinaties kan herkennen en op de juiste plek de streepjes plaatst.

ND0001 2 letters - 2 cijfers - 2 cijfers ND-00-01
1KBB00 1 cijfer - 3 letters - 2 cijfers 1-KBB-00
01GBB1 2 cijfers - 3 letters - 1 cijfer 01-GBB-1
GB001B 2 letters - 3 cijfers - 1 letter GB-001-B
G001BB 1 letter - 3 cijfers - 2 letters G-001-BB

Volledige rebranding

Bekijk de volledige rebranding van Auto Gelissen op onze case pagina.

Maatwerk oplossingen

Past je huidige huisstijl, branding en communicatiemiddelen niet meer bij wat je wilt bereiken of uitstralen? Denk jij erover na om je website en webdesign aan te pakken? Of heb je een ander online vraagstuk en de behoefte om even te sparren of van gedachte te wisselen? 

Neem dan contact met ons op via sparren@pp-company.nl.
Of bel naar +31 (0)46 - 437 73 11 voor meer informatie.