2 november 2023 #Strategie #Creatie

Even snel een logo scoren…

Roger Huijnen, bestuurder Scoor Pleegzorg te Heerlen, wandelde onlangs bij P&P Company naar binnen met de vraag voor een visitekaartje met nieuw logo. Aanleiding: de Week van de Pleegzorg die eraan kwam. Ter info: in 2023 vindt de Week van de Pleegzorg plaats van 1-8 november. Dat was al over enkele weken, dus ja, tamelijk kort dag. Hoe dan ook, van het een kwam het ander en we gingen aan de slag. Daarbij werden diverse elementen meegenomen. Om te beginnen dachten we zeer zorgvuldig na over de gewenste uitstraling. Vaak heeft de klant al een idee, maar vanuit onze vakkennis bieden we graag alternatieven aan, uiteraard met een gedegen onderbouwing. Daarna vertaalden we dit naar de bijbehorende beelden, eveneens met meerdere varianten. Er werd een passend lettertype geselecteerd, de juiste kleurcombinatie gezocht etc. Kortom alles wat je als klant van een professioneel marketingbureau mag verwachten. Uiteindelijk stond er – en dat in relatief korte tijd - een complete rebranding in de steigers voor Scoor Pleegzorg.

Over de inhoud…

Scoor Pleegzorg is een kleinschalige organisatie met Zuid-Limburg als werkgebied. Bij de rebranding van Scoor Pleegzorg moest met verschillende stakeholders rekening worden gehouden. Pleeggezinnen, pleegkinderen en professionals, ze dienen elk op eigen wijze te worden benaderd. O ja, aanleiding was de Week van de Pleegzorg, daar diende ook op ingespeeld te worden. Met deze actieweek wordt de aandacht gevestigd op pleegzorg, met name op het tekort aan pleegouders. Er zijn allerlei activiteiten voor pleeggezinnen en voor mensen die meer willen weten over pleegzorg of pleegouder willen worden. Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen. Zeven dagen in de week of af en toe een weekend of vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het kind.

… en over de vorm

Bij P&P Company vinden we samenhang belangrijk. Snelheid ook uiteraard, maar uit ervaring weten we dat de klant uiteindelijk alsnog het complete pakket wil. Om kosten te besparen starten we dan ook altijd bij de basis. Ook bij zoiets schijnbaar eenvoudigs als een logo. Of briefpapier. Is de basis goed, gaat de rest vanzelf sneller op een later moment. Eenvoudiger ook, omdat alle voorwerk immers al is gebeurd en gedocumenteerd. Resultaat: snelle oplevering van alle mogelijke communicatiemiddelen en een tevreden, ontzorgde klant.

O ja, dat visitekaartje kwam er uiteraard ook. Ruim op tijd!

Logo en huisstijl

Bekijk het nieuwe logo en de huisstijl van Scoor Pleegzorg op onze case pagina.

Maatwerk oplossingen

Past je huidige huisstijl, branding en communicatiemiddelen niet meer bij wat je wilt bereiken of uitstralen? Denk jij erover na om je website en webdesign aan te pakken? Of heb je een ander online vraagstuk en de behoefte om even te sparren of van gedachte te wisselen? 

Neem dan contact met ons op via sparren@pp-company.nl.
Of bel naar +31 (0)46 - 437 73 11 voor meer informatie.