Meta-description lengte in Google [aangepast]

23 mei 2018

Google past lengte van meta's wederom aan. In dit blog-bericht, eerder dit jaar, werd nog verkondigt dat het aantal tekens verhoogd was.

Met een kleine ingreep is het mogelijk méér informatie te tonen van de betreffende web-pagina in Google. Hierdoor heeft u meer grip op het aantal doorkliks en kan het positief uitpakken voor de postie van uw website pagina's in de zoekresulaten van Google.

Deze wijziging is echter teruggedraaid. Het is nu onduidelijk wat de ideale lengte is. De suggestie die wij hier geven is voornamelijk bedoelt als vuistregel. Analyseer uw resultaten in Google altijd kritisch en pas aan waar nodig. 

Titel van de pagina (Meta title)
Desktop: maximaal 70 karakters
Mobiel: maximaal 180 karakters

Korte omschrijving (Meta description)
Desktop: maximaal 220 karakters
Mobiel: maximaal 210 karakters

De omschrijving bij de zoekresultaten baseert Google meestal op de meta-omschrijving, een korte omschrijving die u zelf per pagina kunt opgeven. Vult u niets in, dan bepaalt Google zelf wat hij laat zien. Meestal pakt Google de eerste zinnen van de pagina. Het apparaat en de locatie waarmee iemand zoekt kan ook van invloed zijn.

Benieuwd naar meer zoekmachine-optimalisatie mogelijkheden? Stuur gerust een mail naar sales@pp-company.nl of bel met 046 437 73 11.

Google meta-description zoekresultaten