Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

14 mei 2018

Zoals u hoogstwaarschijnlijk heeft gehoord is er per 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Om deze reden willen wij u dan ook informeren dat u actie dient te ondernemen om uw website te laten voldoen aan deze wetgeving.

AVG Wetgeving

Google Analytics (website statistieken)
Vrijwel alle websites die wij maken zijn voorzien van Google Analytics. Volgens de nieuwe wet moet er een aantal aanpassingen gaan plaats vinden. We kunnen op meerdere manieren ervoor zorgen dat u voldoet aan de AVG wet. Volgt er geen actie vóór 25 mei dan worden er geen statistieken meer bijgehouden. Een aanpassing van de code kunnen wij kosteloos aanpassen voor klanten die een CMS Onderhoudscontract hebben. Heeft u geen onderhoudscontract? Dan kunt u dit alsnog afsluiten, kijk op onze website voor de inhoud en de kosten hiervan. Of vraag een offerte aan via onze website voor enkel het uitvoeren van de wijzigingen in Google Analytics.

Socialmail (digitale nieuwsbrief)
Indien uw website gebruik maakt van Socialmail is er een aantal zaken van belang. Socialmail houdt aanmeldingen via uw website keurig bij. Indien u mailadressen op een andere manier heeft verkregen dan moet u expliciete toestemming kunnen aantonen. Komt er een klacht en kunt u deze toestemming niet aantonen? Dan kunnen fikse boetes volgen. Is de herkomst van uw mailadressen niet meer te achterhalen? Dan is het een idee om in een nieuwsbrief inschrijvers nog een keer explicite toestemming te vragen. Doe dit echter vóór 25 mei 2018 want daarna is dit niet meer mogelijk. Wij adviseren en helpen u vanzelfsprekend graag!
Indien gewenst kunnen wij een extra controle (checkbox) aan het inschrijfformulier toevoegen waarin explicite toestemming wordt gevraagd aan toekomstige inschrijvers. Vraag voor deze aanpassing een offerte aan via onze website.

Facebook en/of Instagram
Uw website maakt gebruik van een Facebook- en/of Instagram stream en/of pixel? Dan moet u uw bezoekers hiervan op de hoogte stellen op uw website. Dit kunnen wij voor u doen met een cookie melding op uw website die bezoekers kunnen accepteren of weigeren. Wij kunnen deze melding kosteloos toevoegen voor klanten die een CMS Onderhoudscontract hebben. Heeft u geen onderhoudscontract? Dan kunt u dit alsnog afsluiten, of vraag voor deze aanpassing een offerte aan via onze website.

Formulieren
Maakt uw website gebruik van formulieren? Dan bent u verplicht om duidelijk aan te geven welke gegevens u nodig heeft en waarom. Ook moet u aangeven wat u met de opgeslagen gegevens gaat doen en hoe lang u deze bewaart. Dit dient u te vermelden in uw privacybeleid. Neem contact op via onze website om uw persoonlijke mogelijkheden te bespreken.

Beveiligde website
Alle websites waarop formulieren worden gebruikt moeten na 25 mei een geldig SSL Certificaat bevatten (groen slotje in de adresbalk). De wet schrijft namelijk voor om gegevens versleuteld over internet te versturen. Heeft uw website nog geen geldig SSL certificaat? Wij kunnen een Let's Encrypt Certificaat gratis toevoegen voor klanten die een CMS Onderhoudscontract hebben. Heeft u geen onderhoudscontract? Dan kunt u dit alsnog afsluiten of vraag voor deze aanpassing een offerte aan via onze website.
 
Privacybeleid
Volgens de wet moet elke website, die op welke wijze dan ook gegevens verzamelt, een privacy beleid hebben. Hierin wordt vastgelegd wat u met de gegevens doet, waar ze zijn opgeslagen, welke rechten van toepassing zijn en hoe men een klacht kan indienen. Op de website Veilig Internetten kunt u zelf een privacyverklaring maken.

U bent zelf verantwoordelijk voor de inhoud van deze privacyverklaring. Voor klanten die een CMS Onderhoudscontract hebben voegen wij deze kosteloos toe aan uw website. Heeft u geen onderhoudscontract? Dan kunt dit dit alsnog afsluiten of vraag voor deze aanpassing een offerte aan via onze website.

De wet
Op de website van de overheid vindt u alle relevante informatie over de nieuwe wet.

Advies nodig?
Wij adviseren u graag bij het aanpassen van uw website zodat deze vóór 25 mei voldoet aan de nieuwe wet. Vul het AVG formulier in op onze website voor een persoonlijk advies en de bijhorende investeringskosten die de aanpassingen met zich meebrengen. Op onze website vindt u meer informatie over het CMS Onderhoudscontract.